top of page

Ademwerk

DJI_0340.JPG

Hoe het werkt

In de Westerse maatschappij gebruiken mensen vaak maar 30% van hun ademcapaciteit. Kort en oppervlakkig ademhalen leidt tot meer stress en kan leiden tot fysieke en mentale klachten. Tijdens ademwerk balanceren we het sympatisch en parasympatisch zenuwstelsel en bereiken we een alternatieve staat van bewustzijn. De toename van zuurstof brengt de energie in je lichaam in beweging.

Mijn ademsessies zijn gebaseerd op verschillende ademwerkstijlen zoals holotropic breathwork (door Stanislov Grof) en rebirthing breathwork (door Leonard Orr). Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van de ‘bewust verbonden ademhaling’. 

Dit houdt in dat er geen pauzes worden genomen tussen de in- en uitademing. De sessies worden ondersteund door trans-inducerende muziek die je zal helpen om dieper tot je zelfhelende staat toe te treden. 

 

Tijdens de sessies creëer ik een veilige omgeving in mijn studio in Rotterdam, waarin je spanning mag loslaten en ruimte mag geven aan gevoelens en herinneringen die in jouw lichaam opgeslagen liggen. De individuele aandacht en het lichaamswerk zal je ondersteunen om de ademtechniek onder de knie te krijgen en meer vrijheid in je lichaam te ervaren. De focus ligt op overgave zodat je innerlijke kracht en wijsheid geactiveerd wordt.

Contra-indicaties ademwerk

Zwangerschap, epilepsie, glaucoom en cardiovasculaire aandoeningen. Wanneer er sprake is van psychiatrische klachten in de voorgeschiedenis kunnen we in een verkennend gesprek onderzoeken of ademwerk geïndiceerd is. 

Image by Alisa Anton

Good to know

De praktijk

De praktijk bevindt zich aan de Eendrachtsweg in Rotterdam (Centrum),

vlakbij de Witte de Withstraat.

Op 10 minuten loopafstand van Rotterdam Centraal Station.

Afspraakmogelijkheden

Maandag (avond)

Donderdag

Vrijdag

Voorbereiding

  • Draag comfortabele kleding, liever zonder ritsen en knopen.

  • Eet niet teveel van tevoren, een lichte maaltijd kan geen kwaad.

  • Zorg dat je na de sessie tijd hebt voor integratie en ontspanning.

Voordelen van Ademwerk

De voordelen van ademwerk openbaren zich in je emotionele en fysieke staat. 

Loslaten en helen

van trauma

Meer innerlijke rust en minder stress

Meer zelfliefde

Verbeterd fysiek welzijn en vermindering van pijnklachten

Meer creativiteit

Verbeterde connectie met je natuurlijke staat van zijn

bottom of page